Ekološko, Ustvarjalno

Kako uporabiti odpadno embalažo in popestriti vaš dom?

Embalaži se preprosto ne moremo izogniti in le ta velikokrat napolni naše koše za smeti. V času praznovanj in počitnic, ko imamo več prostega časa za ustvarjanje, se lahko poigramo z odpadno embalažo, ki jo najdemo v vsakem domu.Skrb za okolje nam trka na vest vedno, ko odvržemo plastično odpadno embalažo v smeti.

Kaj pa če bi lahko embalažo na zabaven način znova uporabili, ter se z njo poigrali v hladnih zimskih dneh?

Predstavljamo vam nekaj zanimivih idej kako predelati vaše lončke.

 

Papirnati lončki, ki postanejo darilna škatla

 

Če imamo kakšne zabavno potiskane lončke iz papirja, so le ti lahko odlična priložnost za darilo!

Kako pa vse lahko izdelamo darilno škatlo? Odrežemo zgornji rob in prerežemo 1/3 lončka na šestih mestih, nato pa robove prepognemo nazdol ter vse skupaj zavijemo z vrvico. Vanje lahko damo bombone ali kakšno drugo darilo.

Predvsem je primerno za kakšna ročna dela, kjer z embalažo še bolj poudarite vašo ustvarjalno žilico in povišate dodatno vrednost samega darila.

 

Prikupen snežak iz plastičnih lončkov

 

Snežak, ki bo popestril vašo dnevno sobo in prinesel veselje vašim najmlajšim članom.
 Vse kar potrebujete za izdelavo te mojstrovine so lončki in spenjač! Najprej začnite s spodnjim delom, in počasi izgrajujte snežaka. Iz papirja lahko dodatno izdelate klobuk, oči, nos in gumbe ter uporabite kakšen star šal.Poljubno lahko vključite še božične lučke, ki jih napeljete skozi poden lončkov.

 

 

Želje po drugačnem hišnem ljubljenčku?

 

Tudi papirnati krožniki so idealni za inovativno ustvarjanje, z njimi je mogoče ustvariti kakršnekoli dekoracije, najmlajši pa bodo v izdelavi uživali.

Krožnik najprej poslikamo v barvah kače, nato pa ga prerežemo v obliki spirale ter dodamo jeziček in oči. Vse kar nam še preostane je da poimenujemo novega hišnega ljubljenčka.

 

Dekorativne posodice za svinčnike

 

Z različnimi vrvicami ali volno okrasimo in okrepčamo sam plastičen kozarček, ter ga uporabimo za shranjevanje barvic in flumastrov.
Lonček enakomerno prerežemo do samega podna, nato pa vrvice vijemo okoli samega lončka.

Izrazimo lahko vso svojo kreativo, design in dodamo različne elemente, kot so perle in okrasni elementi, ki jih lahko napeljemo na vrvice.

 

Kako do osnove za adventni venček?

 

Nimate osnove za adventni venček, pa bi ga radi sami okrasili? Z lončki in lepilom si enostavno oblikujete osnovo, ki je nato lahko poljubno okrasite. Na to podlago lahko dodatno nalepite vejice, okrasne bučke in katerokoli dekoracijo pač imate pri roki, potrebujete samo lepilo.

 

 

 

Obilo ustvarjalnih dni v mesecu decembru, druženja in bližine vam želi PAKend ekipa!