Plastične slamice, pribor in embalaža, pa tudi stiroporne posode gredo kmalu na smetišče zgodovine. V PAKendu že danes dobite naravi prijazne alternative.

Po prepovedi prodaje plastičnih vrečk, se zaradi pretiranega onesnaževanja okolja s plastiko kmalu obetajo večje spremembe tudi glede ostale embalaže. Poslanci evropskega parlamenta so namreč nedavno potrdili direktivo o prepovedi plastike, ki predvideva prepoved prodaje osmih kategorij plastičnih izdelkov za enkratno uporabo. S prodajnih polic se bo tako moral najkasneje do leta 2021 umakniti še plastični pribor, krožniki, slamice, paličice za mešanje, pa tudi izdelki iz okso-razgradljive plastike, kot so vrečke in embalaža, ter polistirenski oziroma stiroporni kozarci in posode, ki jih pogosto uporabljajo dostavljavci hrane.

Slovenija bo po napovedih ministra za okolje Simona Zajca prepovedala uporabo izdelkov za enkratno uporabo že prihodnje leto, ne leta 2021, kot predvideva direktiva. Zato je dobro, da o alternativah začnete razmišljati že danes. V PAKendu vam jih ponujamo kar nekaj, svoj asortima naravi prijazne embalaže pa tudi intenzivno nadgrajujemo. Preverite našo embalažo, pribor, kozarce, slamice in vrečke iz kartona, papirja, lesa, sladkornega trsa oziroma palmovih listov, ki so biorazgradljivi in za seboj ne puščajo nevarnih snovi kot je mikroplastika. Posodobili smo tudi naš katalog naravi prijazne embalaže.

Izberite odgovorno do okolja in prihodnosti.

 

[Best_Wordpress_Gallery id="25" gal_title="Zakonodaja plastika"]