Vedno bolj priljubljen način pogostitve gostov v stanovanju ali na domačem vrtu je samopostrežni bife. Ta nam omogoča, da je naša zabava oz. praznovanje nekoliko bolj sproščeno.

Ker si gostje postrežejo sami, nam za strežbo ni potrebno skrbeti, z uporabo plastičnih ali lesenih krožnikov in pribora pa si olajšamo pospravljanje.

Tako lahko povabimo več gostov in ne bo nam potrebno skrbeti ali bo krožnikov dovolj in jih po možnosti že med zabavo pomivati. Na ta način je tudi druženje med gosti bolj razgibano in sproščeno, vsak izmed njih pa si lahko postreže kolikor in kar si želi.

Pri dekoraciji in serviranju hrane lahko uporabimo vso svojo domišljijo in goste presenetimo s popolno pripravljeno mizo. V današnjem blogu vam predstavljamo nekaj idej za mizo s sladicami.

Vse, kar potrebujete za pogrinjek in prezentacijo sladic vam ponujamo pri PAKendu:

 • Namizni tekač poljubne barve
 • Serviete v ujemajoči se ali komplementarni barvi
 • Mini žličke ali vilice za enkratno uporabo
 • Servirne pladnje
 • Servirna stojala

Odvisno od želja:

 • Nabodala iz bambusa (za sadna nabodala)
 • Slaščičarske vrečke za oblikovanje (za okrasitev muffinov, cupcake-ov in tort)
 • Papirnati minjoni za slaščice (v njih pečemo in postrežemo muffine in cupcake)
 • Dekorativne zastavice (za katerekoli sladice)
 • Različne plastične posodice (za sladice v posodicah)
 • Kartonska embalaža za slaščice (da lahko gostom spakiramo še kak kos torte za zraven)
 • Ognjemet za torto (ker so bo otrokom zdel noro zabaven)

Poskrbimo za raznolikost

Pomembno je, da si vnaprej zamislimo, kako bo miza izgledala, v kakšnih barvah bo in kako bomo sladice nanjo postavili, obenem pa še vse ostalo, kar gostje potrebujejo, da se lahko z njimi posladkajo.Predlagamo, da so na levi strani mize servietke, po navadi se lotevamo pristopa k samopostrežni mizi, od leve proti desni, kakor tudi krožnički.

Sledijo naj pladnji z nabodali iz bambusa, na katerih je lahko različno sadje namočeno v temno ali belo čokolado, pečen ananas posut s cimetom in rjavim sladkorjem ali zgolj posodica z najdaljšimi nabodali ter bovla s penicami, ki si jih bodo gostje na prostem lahko pekli kar sami, tudi na kakšni večji sveči, če nimamo odprtega ognja.

Sredina mize naj bo najbolj pompozna, zato predlagamo servirno stojalo ali dve (mi ponujamo takšna z nivoji v obliki rož ali oblačkov). Na njih serviramo muffine, cupcake in cake pops (tortice na palčki), ki jih okrasimo s pisano glazuro ali kremo, mrvicami, perlami in raznobarvnimi zastavicami, posebej, če gre za otroški rojstni dan. Takšne mini tortice lahko služijo tudi namesto torte, če pa le-to imamo, jo zagotovo posadimo na sredo mize.

Sledijo naše najljubše, moderne sladice v posodicah. Pri PAKendu ponujamo posodice Cube, Zero in Pisa, ki so primerne za takšne slaščice. To so lahko sadne solate s pudingom iz chia semen in kokosovega mleka, vroče maline s sladoledom ali kombinacije biskvita in različnih krem. Te plastovite, barvne dobrote se jedo z žlico, zato lahko na vsak lonček s trakcem privežemo leseno ali plastično žličko.

Tudi limonada ali kak domač sok spadata na mizo s sladicami. Doprinesla bosta k njenemu izgledu in osvežitvi. V vrč limonade dodajte še rezine limone in limete ter meto ali pa maline in robide.

Dodatno lahko mizo okrasimo še s cvetjem, lesenimi podstavki, jeseni pa s storži in pisanim listjem.

Bodite kreativni in uživajte v pripravi, za pravo embalažo na pravem mestu ob pravem času pa poskrbimo mi.