Naravi prijazna embalaža ni samo modri trend, pač pa vse bolj nuja; PAKend širi ponudbo svojih ekološko sprejemljivejših izdelkov.

Naravi prijazna embalaža ni samo modni trend, ampak nuja, ki jo pospešeno narekuje zakonodaja, povpraševanje in lastna vest. Ker so odgovorne odločitve današnjega dne temelj za boljši jutri, se odločajmo modro - torej zeleno.

PAKendovo »zeleno« ponudbo vztrajno širimo, počasi že izpodriva konvencionalne plastične izdelke iz nafte. Nadomešča jih embalaža iz trajnostnih materialov kot so les, sladkorni trs, koruzni škrob in palmovi listi, ki so praviloma biorazgradljivi in primerni za kompostiranje, pri tem pa ne trpi njihova funkcionalnost. Nasprotno, v določenih primerih taka embalaža omogoča celo večjo uporabnost, denimo možnost uporabe v mikrovalovni pečici kar pri navadni plastiki ne pride v poštev. Tak primer so naše bio skodelice iz sladkornega trsa ali papirja, slednje so primerne tudi za peko, pri čemer ne potrebujejo premaza maščobe.

Nezanemarljivo pa je tudi, da je okolju prijazna embalaža bolj vizualno privlačna. Naše skodelice in krožniki iz palmovih listov različnih dizajnov so s svojim natur videzom pravi balzam za oči. Naj poudarimo, da je vsak kos unikaten. Presežek so tudi PAKendove fingerfood ladijce in stožci iz borovega lesa, pa kartonske skodelice za solate, ki so svojimi vizuali poudarjajo svežino in zdravje. Tudi leseni pribor obrok, pa čeprav hitro pripravljen, dvigne na višji nivo.

Nenazadnje pa ekološko sprejemljivejšo embalažo vse bolj zahtevajo stranke. Zlasti je za ekologijo dojemljiva mlajša generacija, ki precej stavi na okolju prijazen življenjski stil. Z meni box škatlami za hamburgerje iz sladkornega trsa bi marsikoga izmed njih gotovo dodatno utrdili v prepričanju o kakovosti vaše storitve. Naše okolju prijazne skodelice iz nebeljenga kartona z organskim premazom ali škatle z okni iz kartonskih vlaken z organskim premazom pa se slišijo že skoraj kot nekaj, brez česar ne more noben hipster.

Šalo na stran, odnos do narave je resna stvar, zato izbirajte odgovorno. Aktualno ponudbo lahko preverite tukaj.