Dovolite svoji ustvarjalnosti prosto pot.

Jeseni se začnemo pripravljati na prihajajočo zimo, mraz in temo. Polnimo shrambe, doma pa, še bolj kot sicer, ustvarjamo toplino z vnašanjem več svetlobe, barv in seveda slastnimi vonjavami iz pečice. Pri slednjem pomaga tudi PAKend, ki ponuja pripomočke za popolno kulinarično jesen.

V našem bogatem asortimaju pekovskih izdelkov to sezono ne spreglejte prikupnega pekača z jesenskimi motivi: specite piškote v obliki listov in buč, s katerimi boste očarali svoje goste. Dajte si duška pri kreiranju muffinov – zakaj ne bi za spremembo za glavno sestavino v tej priljubljeni dobroti uporabili denimo kostanjev, muffine pa »oblekli« v papirčke, poslikane z listki, želodi... Popolna jesenska kombinacija! V kolikor bi radi svojim slaščicam dali jesenski pridih, pa imamo za vas ravno pravo sladkorno dekoracijo. Položite listke, buče in želode iz sladkorja na vašo kreacijo in voila – pita ali torta se spremenita v sezonsko poslastico, ob kateri se takoj pocedijo sline.

Vaša ustvarjalnost pa naj ima prosto pot tudi konec oktobra, za noč čarovnic. Vklopite domišljijo in tudi vi navdušite s kakšno izvirno pekovsko domislico. Mi vam predlagamo strašljive krofke. Specite t.i. doughnute s pomočjo našega pekača, nato pa jih z dekoracijo spremenite v strašljive obraze (kot na fotografiji). Podobno lahko naredite z muffini, ki jih primerno okrasite in oblečete v papirček črne barve. Črne minjone pa lahko uporabite tudi za strašljivo-zabavne kanapeje ali kot dekoracijo.

Za »halloween« lahko s pijačo postrežete tudi PAKend-ove črno-oranžne slamice, pogrinjek pa pripravite z našimi črnimi ali oranžnimi servietami in tekači.

Bodite kreativni in uživajte jesen. Se vidimo v PAKend-u.