Se strinjamo, da nam hrana še bolj tekne, če je postrežena na lepo urejeni in okrašeni mizi, na krožnikih in s priborom, ki je prava paša za oči? Vsekakor. Kaj pa, če k nam domov pridejo nepričakovani gostje? Pomladni čas je navadno povezan z obiski dobrih prijateljev, sorodnikov, sosedov... Nimamo pripravljene lepo urejene mize, krožnikov, pribora, hrane... Lahko pa naše goste povabimo na teraso ali vrt, sami pa medtem vseeno pripravimo okusno, hranljivo in super hitro hrano, da bodo naši gostje prijetno presenečeni.

Hitri prigrizki ali finger food so idealna rešitev za nepričakovane obiske, ki jih pripravimo enostavno in hitro ter z njimi zasijemo v vlogi najboljšega gostitelja.

Finger food so hitre jedi za v prste, ki jih lahko enostavno postrežemo na prtičku, na malem pladnju ali v lepi embalaži. Z hitro pripravo se lahko izognemo dolgočasnim slanim palčkam, nezdravemu čipsu in ostalim prigrizkom. Prav tako se izognemo goram neumite posode, dolgotrajnemu kuhanju in pečenju različne vrste hrane. Finger food jedi in kanapeji so okusni hladni in topli, prav tako je njihova priprava enostavna in hitra.

Jedi, ki se jedo brez pribora, so trenutno modni trik, s katerim lahko prijetno presenetimo naše goste. Ne rabimo se obremenjevati z izborom nožev in vilic, kajti slastni zalogajčki se preprosto jedo z rokami. Finger food so prav tako idealna hrana za zabavo, piknik, sprejem, dopoldansko malico ali kot vmesni prigrizek.

 

[caption id="attachment_271" align="aligncenter" width="395"] Finger Food v lepi embalaži[/caption]

 

Pripravimo lahko male sendviče, zavitke, roladice.

Imamo 10 top predlogov za kreativen FINGER FOOD:

  • Bruskete z okusom pomladi
  • Domači krompirjev čips
  • Melonina nabodala
  • Mali kolački za lačne
  • Mini pica rolice
  • Piščančja nabodala/zelenjavna nabodala
  • Sirovi grisini
  • Popečena čičerika
  • Sirove palčke iz listnatega testa
  • Zelenjavni Muffini

Bruskete z okusom pomladi

Hrustljavi kruhki z različnimi nadevi so izvrstna pomladna malica za nepričakovane goste. Pripravimo lahko okusne in mamljive nadeve za bruskete, od mesnih do izključno zelenjavnih.

Bruskete so tipična italijanska jed, tam so kruhke z različnimi nadevi poznali že v 15. stoletju. Najbolj osnovna različica je na rezine narezan popečen kruh, natret s česnom, olivnim oljem, nežno posut s soljo in poprom.

Bruskete s pestom iz rukole, sušenimi paradižniki in orehi

Potrebujemo naslednje sestavine:

  • šopek rukole
  • šopek bazilike
  • skodelica pinjol
  • ščepec soli
  • skodelica olivnega olja
  • sušeni paradižniki
  • pest orehovih jedrc

V multipraktiku zmeljemo zelenje, pinjole, olje, sol in paradižnike, da dobimo gladko pasto. Kruhke popečemo, namažemo s pestom ter posujemo z grobo nasekljanimi orehi.

Domači krompirjev čips

Potrebujemo naslednje sestavine (za 2 osebi)

  • 5 krompirjev
  • žlica olivnega olja
  • žlička soli
  • pol žličke česna v prahu
  • pol žličke kajenskega popra

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Krompir narežemo na tanke rezine, jih operemo pod mrzlo vodo, da z njih speremo škrob, potem pa rezine osušimo. Osušenemu krompirju dodamo žlico olivnega olja, začimbe in vse skupaj zmešamo, da se olje in začimbe porazdelijo po čipsih. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj postavimo rezine krompirja, pri tem pa pazimo, da se ne prekrivajo. Pečemo v pečici, dokler krompir ne postane prave barve in podoben čipsu.

[caption id="attachment_318" align="aligncenter" width="373"] Domači krompirjev čips v kreativni embalaži[/caption]

 

Izgled hrane in prijetna embalaža ja prava paša za oči

 

Poglejte v naš katalog PAKEND.

Izgled hrane vsekakor podkrepi tudi prijetna in lepa embalaža, zanimiva in kreativna imena jedi, pa tudi barve same. Med pripravo hrane si lahko izmislite zanimiva imena za vsakega izmed prigrizkov in kreativne ideje podelite z vašimi gosti.

Seveda si lahko pri neformalnih domačih srečanjih privoščimo več svobode in kreativnosti, tako z recepti, kot z izbiro embalaže, ki naj vsekakor izraža naš stil.

 

 

"Prava embalaža na pravem mestu ob pravem času"