Bili smo v Italiji, kjer smo preverili novosti proizvajalcev embalaže.

Prihodnost je EKO in BIO. In ta prihodnost je že tukaj in zdaj, zlasti v industrij proizvajalcev embalaže. O tem smo se lahko prepričali v Italiji, kjer smo preverili trende v naši branži za letošnje leto.
Praktično vse nove kolekcije embalaže so iz trajnostnih in visoko kakovostnih materialov ter skladne z zadnjimi okoljevarstvenimi in varnostnimi standardi, praviloma proizvedene po pravilih pravične ekonomije. Seveda pa sledijo tudi smernicam EU, ki vse bolj prepoveduje plastiko in v prvi plan postavlja varovanje narave.
Tako ne preseneča, da je najbolj vroč trend leta 2020 biorazgradljiv stiropor iz naravnih in obnovljivih virov. Spomnimo, klasičen stiropor bo kmalu prepovedan. Nova različica pa je primerna za kompostiranje in kot taka naravi prijazna alternativa za shranjevanje in transport zlasti sladoleda. Posebej zanimiva je dvonadstropna posoda iz tega materiala, ki omogoča ločevanje denimo mlečnih in sadnih sladoledov.

Pričakujte tudi serijo novosti v preostali sladoledni embalaži, prihajajo nove atraktivne barve in oblike lončkov za sladoled iz sladoledne meke, Italije, ki jih lahko odslej tudi brandiramo z vašim imenom in logotipom.

Izjemne so še nove linije krožnikov. Navdušili so nas estetski in inovativni dizajni vsestransko uporabnih krožnikov iz sladkornega trsa.

Razvoj in tehnologija se vse bolj prilagajata individualnim strankam. V PAKendu bomo poslej za vas brandirali lončke za tople in hladne napitke tudi, kadar boste naročili manjše količine.

Vzorce najbolj vročih trendov leta 2020 si lahko ogledate tudi v PAKendovi trgovini. Vabljeni!