Po letu ujm, izzivov in trdega dela v vinogradu je čas za vinogradnikovo nagrado – trgatev. To najbolj veselo kmečko opravilo se je v slovenskih vinogradih že začelo.  Letina je resda daleč od rekordne, pa vendar to ni razlog, da se ne bi ob nabiranju grozdja poveselili.

S pogostitvijo za brače je precej logistike in priprav. Ker vemo, da imate zlasti v tem času vrh glave vsakovrstnega dela, naj vam pomagamo z nekaj poenostavitvami. Prva je nadprt, ki bo lepo popestril vašo kmečko mizo, hkrati pa z njim po zabavi ne boste imeli nobenega opravka. Samo zvijete in zavržete. Izbirate lahko med številnimi barvami in vzorci.

Praktični so za tovrstne prireditve tudi pribor, krožniki, nabodala in kozarci za enkratno uporabo. Vseh  imamo na voljo v različnih oblikah, dimenzijah in materialih. Priporočamo pa krožnike iz biorazgradljivih palmovih listov, ki so s svojim vzorcem lesa rustikalno šik. Zraven pa obvezno leseni pribor in kozarec na peclju. Da, tudi te imamo za enkratno uporabo.

Svoje jedi in pecivo pa postrezite na naših pladnjih iz lesa, melamina, kartona … Z našega dolgega seznama boste gotovo boste našli kakšnega, ki se bo lepo vklopil v vaš koncept. Naš predlog je, da kruh ponudite v naših lesenih zabojčkih, narezek na lesenih, pecivo pa na pozlačenih papirnatih pladnjih. Če pa boste za prigrizke poskrbeli že med delom v vinogradu, pa vedno pride prav klasična škatla za krofe,  kamor lahko varno naložite in iz nje ponudite kekse, pecivo, potico, palačinke, sendviče ….

Ves kmečki pogrinjek lahko zaokrožite s čipkastimi papirnatimi prtički, ki bodo vnesli domačnost naših babic. Ne pozabite niti na posebno servieto. Če ste raje subtilni, priporočamo vinsko rdečo, če pa ste direktni, pa kar tako s sliko grozdja in vina.

Vabljeni v našo spletno in fizično trgovino. Se vidimo!