Glavna sezona počitnic bo kmalu pred vrati, ko bomo odšli vsak proti svojemu festivalskemu raju, nekateri na Metal Days 2017, Punk Rock Holiday 2017, EXIT Festival v Srbijo, Riversplash na Sočo, Pivo in cvetje v Laško. Ob poplavi bližajočih se festivalov nam zagotovo ne bo dolgčas. Pred vrati pa je tudi festival  Stellar Beat Music Festival, kjer se bomo združili avanturisti, sanjači in prijatelji glasbe.

V našem blogu vam bomo tokrat zaupali, katerih 10 pomembnih stvari ne smemo pozabiti doma, ko se odpravljamo na festival. Za veliko ljudi je nekaj dni pred festivalom zelo napornih. Še posebej, če smo pred odhodom na festival prebili cele dneve v naporni službi ali če imamo majhne otroke, je skrb toliko večja.

Ne smemo si namreč privoščiti, da kakšno od pomembnih stvari pustimo doma in si pokvarimo celoten festival.

Pri PAKendu vam priporočamo, da si nekaj dni pred festivalom sproti pišete seznam stvari, ki jih boste potrebovali na izjemnem doživetju. Pred odhodom pa vse napisano še dvakrat preverite.

Nekateri se bomo odločili za kampiranje v šotoru na festivalu, pri čemer gre za zelo zanimivo izkušnjo. Prav tako je ta način finančno najcenejši in omogoča najtesnejši stik z naravo, saj praktično preživimo 24 ur dnevno v naravi. Pomemben nasvet, ki ga vzemimo na pot je: na festival se odpravimo zgodaj, da bomo imeli možnost izbire pri postavitvi šotora, ker bomo drugače ostali na soncu ali daleč od celotnega dogajanja.

Verjetno si bomo pred glavnim dogajanjem na festivalu naredili piknik v lastni režiji in tako pripravili naše želodčke na dogajanje, ki bo trajalo vse do jutranjih ur.

Prav tako ne smemo pozabiti na pomembne stvari, predvsem pribor za kuhanje in jedilni pribor - naj ga bo dovolj ali preveč, saj se nam ne bo ljubilo vsakič znova pomivati posode.

Katere stvari nujno potrebujemo na festivalu?

 

1.Globoki krožniki – za kuhane jedi »na žlico«. Pred vrhuncem festivala si lahko pripravimo izvrstno enolončnico, golaž, obaro, ričet ali mineštro. Najokusnejše jedi na žlico so tiste, ki počasi, dolgo vrejo na enakomernem ognju, mi pa se medtem pripravljamo na vrhunec noči.

2. Plitvi krožniki za slastni piknik – Zagotovo se vam sline cedijo že ob misli na slastno meso, bučke in sir, ki ga boste spekli na žaru?

3. Plastičen pribor (vilice, nož, žlice) – trenutno zelo priljubljen je pribor v črni barvi, ki deluje zelo »šik«.

4. Plastični kozarci so idealni za piknik. Paziti moramo samo, da nam jih ne odnese veter.

5. Skodelica za kavo je obvezna po naporni noči. Dolga jutranja kava iz udobnega stola pred šotorom bo resnično prijala. Se strinjaš?

6. Slamice, s katerimi lahko dekorirate vaš koktejl, limonado ali katerokoli drugo poletno pijačo.

7. Zobotrebci, ki jih nedvomno potrebujemo na vsakem pikniku oziroma kampiranju.

8. Papirnate brisače so izjemen pripomoček, ki naj bodo vedno naš spremljevalec na poti.

9. Vrečke za smeti, s katerimi poskrbimo za čisto okolje.

10.Alu foliija za shranjevanje odvečne hrane in kot pripomoček za čiščenje žara.

Sedaj res ni več vprašanje odhod na festival, kajne? Se vidimo.

Več o naših izdelkih najdete v našem katalogu: goo.gl/6EymnR